De brieven van Mia

Op voorraad
SKU
9789082470161
€ 14,95

De brieven van Mia is een spannend en ontroerend verhaal over de Syrische vluchtelinge Laila, een meisje van een jaar of elf. In Nederland ontmoet ze de norse meneer Cohen, een oude man die de Tweede Wereldoorlog meemaakte.

Laila komt zelf niet uit Nederland en begrijpt niet alle woorden meteen. Op deze manier komen woorden zoals deporteren, het verzet, onderduiken aan bod en worden ze op een simpele manier uitgelegd, zonder dat het af doet aan het verhaal. De zinnen zijn kort en makkelijk te lezen.

In het boek staan de brieven van Mia, deze vormen het kernpunt van het verhaal. Laila vindt de brieven bij meneer Cohen op zolder. Samen ondernemen zij een spannende zoektocht naar het verhaal achter de brieven. Langzaam groeit er zowel vriendschap als begrip tussen de oude meneer Cohen en de jonge Laila.

De brieven van Mia is een speciaal kinderboek, eentje die verplicht op iedere school aanwezig zou moeten zijn. Het is een bijzonder verhaal doordat de Tweede Wereldoorlog met de hedendaagse opvattingen en problemen wordt gecombineerd.  Dit verhaal is een goed begin om het gesprek met jongeren te openen. Het raakt je, ontroert je, laat je nadenken over je eigen denkbeelden en laat beseffen dat vrijheid een kostbaar iets is. Net zoals respect, het accepteren van elkaar verschillen en het vinden van elkaar.

Past in het thema Kinderboekenweek 2018.

Extra informatie
Meer informatie
ISBN 9789082470161