Het Bad Monster

Op voorraad
SKU
9789463130004
€ 13,99

Vragen jouw leerlingen zich ook wel eens af waar het vieze badwater blijft? Met die vraag begint Het Bad Monster van Colin Boyd en Tony Ross. Een aantrekkelijk griezelig monsterboek voor de oudste kleuters/groep 3 in de traditie van Roald Dahl’s Griezels of de GVR.

Stop na de eerste vraag en laat de leerlingen lekker fantaseren. Voor info-freaken in jouw klas leg je Kijkdoos-boeken neer over buizen onder de grond (N17, N38), water uit de kraan (N136) of buiten spelen (N182).
Lees dan het verhaal van Milan en zijn vriendje Lucas voor tot en met het antwoord op de vraag. Geef ruim aandacht aan de illustratie: waar is het bad? Vind je het monster griezelig of eng? Ken je dat gorgelende geluid? Zou het echt zo zijn als het is getekend?
Lees dan de rest van het verhaal. Stop bij de illustratie waar het Bad Monster op Milan wacht. Wijs aan of laat aanwijzen: het monster, Milan, rietje, bad. Lees tot slot de ontknoping van het verhaal.

In het boek is lekker vies worden een thema. Praat er over door met jouw leerlingen of verzin lekker “vieze” knutselwerkjes: een vies monster bedenken, tekenen of knutselen of moddertaart bakken volgens het recept op de laatste pagina.

Extra informatie
Meer informatie
ISBN 9789463130004
Over Auteurs (Ross, Tony)