Schoolbibliotheek

Voor veel scholen is de schoolbibliotheek gewoon een van de honderdduizend taken die de school heeft. Deze webshop komt u te hulp.

In de webshop vindt u geselecteerde boeken en producten voor een goede schoolbibliotheek. De content van de webshop wordt voortdurend aangevuld en verbeterd. Zoek niet langer wat uw basisschool nodig heeft. Maak gebruik van deze laagdrempelige manier om uw schoolbibliotheek te moderniseren. Snel in huis en waar mogelijk voorzien van deskundige tips en lessuggesties.

De waarde van de schoolbibliotheek in het leesplezier en de leesontwikkeling van uw leerlingen is niet in geld uit te drukken: De leerlingen kunnen er hun hele leven wat aan hebben!

Hoeveel boeken heeft de school nog nodig en hoe houden we de collectie op peil? Welke onderdelen van het lesprogramma kunnen ondersteund worden met bibliotheekmateriaal? Is er behoefte aan een andere inrichting van de bibliotheek? Welke meubels en plankmaterialen moet ik gebruiken? Bij al deze zaken kan Schoolbieb Op Orde u helpen. Kijk voor meer informatie over advies en diensten van Schoolbieb Op Orde op de website.

Referenties

 • Na het biebbezoek waren de kinderen heel enthousiast

  juf Linda

  groep 3/4

 • De leerlingen willen altijd heel graag naar de schoolbibliotheek gaan

  juf Sabine

  director

 • Als de leerlingen les hebben gehad in de schoolbibliotheek, kijken ze toch anders tegen de boeken aan. Ze zijn minder geneigd hetzelfde, het bekende te pakken. Ze zijn nieuwsgieriger geworden

  juf Kim

  groep 7/8

 • Ik heb weer ervaren hoe leuk het is om voor te lezen. Hoe leuk het kan zijn om met boeken bezig te zijn, om te lezen. Ik heb geleerd dat kinderen verschillende fasen doorlopen in hun leesbeleving en dat je daar op moet aansluiten.

  juf Simone

  groep 7/8

 • Ik heb nu meer inzicht in het kiezen van boeken voor kinderen

  juf Annemarieke

  leerkracht en leesco├Ârdinator