Wonder R.J. Palacio

Op voorraad
SKU
9789045121321
€ 12,50

Past bij thema Kinderboekenweek 2018.

Het verhaal van Wonder speelt zich voornamelijk af op school. Daar wordt hoofdpersoon August uitgelachen om zijn uiterlijk, omdat hij een misvormd gezicht heeft. Veel scenes spelen zich af aan tafel waar het hele gezin aanwezig is. Ze praten dan heel gezellig over hun dag en hoe ze zich voelen. Het is duidelijk een warm gezin.

Je zit door de humoristische schrijfstijl snel in het verhaal en wilt constant weten wat er allemaal met August gaat gebeuren en hoe hij voor zichzelf gaat opkomen. Een leerling zei na het lezen van dit boek:
"Het is ook een droevige boek, want hij wordt gepest om zijn uiterlijk. Mensen kijken niet hoe je vanbinnen bent, naar je karakter.  Ze kijken eerst naar hoe je eruitziet en daarna pas hebben ze door dat je misschien een aardig persoon bent. Ik vond het daarom ook een droevige boek want hij word gepest om iets waar hij niet voor heeft gekozen: zijn uiterlijk."


Wonder is een verhaal met wisselende perspectieven. Bij het begin van elk hoofdstuk staat welke persoon het volgende stuk van het verhaal vertelt.

Extra informatie
Meer informatie
ISBN 9789045121321
Over Auteurs (Palacio, R.J.)